torsdag 6. september 2007

Dagen før dagen

Og dagen går ganske rolig for seg..Dagen i morgen ligger også på nettet. Se her..

Det blir mange telefoner, mange blomster, men det er greit. Eneste er at jeg er litt utsnakket. Stemmen er hes, og jeg er litt sliten.


Fikk øynene opp for denne sangen, som en god vennine, etterhvert ganske nær vennine sendte meg. Så den hører jeg på nå.

Jeg trodde jeg hadde skrevet om dette før, så jeg har drevet og lett etter blogginnlegget, men jeg fant det ikke. Eneste jeg fant var "vondt" over å ha lest alle de gamle innleggene..
Poenget mitt, er at jeg har ofte fått spørsmålet om jeg spør meg selv hvorfor. Hvorfor skulle han bli syk.. Og svaret mitt har alltid vært hvorfor ikke? Jeg er ikke skjermet fra alt det vonde i verden. Det står ikke skrevet et sted at smerte aldri skal nå meg.
Jeg har nesten hatt en mer ekstrem følelse av at det _kunne_ veldig godt hende meg, og jeg fryktet det mange ganger.
Jeg tror heller ikke at jeg har gjort noe for å fortjene dette. Det er ingen kosmisk sammensvergelse som sier at jeg er så dust, at dette må jeg få som straff.
Jeg tenker heller ikke, at det er typisk meg. For det er typisk av meg at gode ting skjer også.

Jeg tenker at det er ingen mening i dette.. Det er ingens vilje at slikt skjer, men jeg tror på en god Gud som tar seg av minstemann. Det har han lovt, at han skal sørge for at de minste skal bli de største. Han har lovt at vi skal treffes igjen..

Jeg tror ikke noe slikt vil skje meg igjen. Jeg tror det jeg setter meg fore skal bli en suksess. Finner jeg en jobb, som forøvrig må finne meg akkurat nå for jeg leter ikke enda, så er jeg sikker på at jeg blir kjempe god på det.
Hva det enn er.. Det skal gå meg vel i livet..

Skulle jeg være så heldig å få oppleve å bli gravid engang ( som ikke er mulig rent teoretisk) så tror jeg det ville gå bra. Jeg må bare og jeg VIL tro at det går bra. Og skulle det ikke gå bra, så har Gud lovt meg å være der gjennom tykt og tynt.
Sikkert en mager trøst for noe, men for meg er det en lettelse. Noen vil sikkert kalle meg dum som søker trøst i noe som i deres øyne ikke finnes.
Men jeg vet bare det jeg vet.. Jeg kan ikke med det han har lært og vist meg lukke øynene for Han.

Jeg vil igjen takke for all støtte og gode kommentarer. Det er så rørende å se hvor mange minstemann har berørt med sitt korte liv. Jeg har tenkt mange ganger på hva om jeg ikke hadde skrevet bloggen. Jeg har jo et nettverk, men jeg har søkt mye trøst ved å lese og skrive.
Ingen har fått lov til å lese innlegget før jeg har lagt det ut. Føler at da er den bare min, og jeg tenker ikke på at andre leser den. Sikkert veldig skummelt, men jeg har alltid skrevet det som har ramla ned i hodet mitt.

Så på den jordmor serien i går som går på nrk. Det var så vakkert og fint, men samtidig hvor smertefult det var. Jeg gråt og gråt, som om jeg hadde millioner med tårer som ventet på å komme ut. Jeg så den lille nye verdensborgeren.. Så fersk og vakker. Alle minner fra minstemann dukket opp igjen, og det var veldig vondt. Da visste vi ingenting..
Vi var bare så lettet at alt gikk bra, og var så utrolig stolte av å ha fått en så vakker sønn. Alle tankene mine gikk jeg gjennom.. Jeg gikk gjennom smerte, 9 mnd med svangerskap, flere måneder med søvnmangel, men man gjør det for gevinsten. Man gjør alt, for å få premien. Et velskapt barn, som man skal følge. Vokse opp, se ta sine første skritt, smile sine største smil, bli levert i barnehagen og skolen for første gang. Få mange varme og snørrete klemmer..

Og de er verdt det. De er verdt alt sammen.. Selv om man blir sliten..
Jeg håper jeg får muligheten engang å kunne oppleve det ferske lille vakre barnet.
Kanskje som mormor?




165 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg håper at dagen i morgen blir så bra som mulig. Det må være fryktelig med den lille lille kisten. Å andre siden så tror jeg at du kanskje allerede har sagt farvel til det som var Minstemann. I kisten ligger ikke sjelen hans.

Tenker på deg.

Pelen

Anonym sa...

Jeg er fortsatt stum av beundring over hvor fantastisk et mennesket du er. Så i en tidligere kommentar at vi er like gamle du og jeg, men den livserfaringen du viser, den roen og fornuften du har oppi alt, er bare så beundringsverdig at jeg håper jeg en dag selv kommer dit. Troen på at det finnes et bedre sted for oss alle etter døden ser jeg hjelper deg, og har også hjulpet mange av mine venner. Jeg selv klarer ikke ordentlig og tro det, selv om jeg så gjerne vil. Jeg tror på et liv etter døden, jeg tror på at det er noe større enn oss som passer på oss alle, men samtidig så klarer jeg ikke og skjønne om det da finnes, hvorfor skjer det da sånne forferdelige ting. Hvorfor måtte da lille skjønne Minstemann forlate denne verden så altfor tidlig? Jeg klarer ikke se meningen i det. Håper jeg en dag klarer og tro og klarer og oppleve en slik indre ro som du utstråler. Jeg er helt overbevist om at dagen i morgen blir den fineste dagen dere kunne skapt for Minstemann, og blir en verdig avskjed med han for dere. Jeg skulle så gjerne vært der, har så lyst til og gi deg en god varm klem, og si at jeg er her. Jeg kjenner deg ikke, men føler bare av hele mitt hjerte at jeg vil gjøre noe...støtte dere...virkelig vise hvor fantastisk flotte mennesker jeg syns dere er. Minstemann har for alltid satt dype spor i mitt hjerte, han har en plass der inne like god som plassen til mine to egne små, og den vil han for alltid ha. Du har på din helt unike måte latt oss alle få ta del i Minstemanns liv og kamp, og det er jeg deg evig takknemlig for. Det setter ting i perspektiv, og får alle andre mammaer og pappaer til og sette utrolig mye mer pris på sine små...og la bagateller være bagateller. Takk for det Heidi. Takk for at du er det fine mennesket som du er. Takk for at du delte den dyrebare tiden sammen med Minstemann med oss. Takk for at du er den du er, og lærte oss mammaer og sette pris på våre små. Din skjønne lille prins sjarmerer meg like my hver gang jeg ser på bildene av han...de klareste blåe øyne, og det gode, litt lure smilet. Det smelter mitt hjerte, og tårene fosser. Har dere i tankene hele tiden, og skal være med dere i morgen, og i dagene...månedene og årene fremover. Hvil i fred Minstemann.
Kjærlig hilsen Marianne.

MrsSoersdal sa...

Hello. I like the "why should it not happen to me?" attitude. I've been trying to adopt the same kind of attitude. It's all that's been getting me through this horrible year. Very Zen.

Love,
Heather

Anonym sa...

Jeg har satt av en stille stund på jobb i morgen. Tenker på dere ustanselig. Det virker som om at du allerede har funnet fred i hjertet. Det er så utrolig! Du er et overmenneske,

Stor klem fra Vimsen.

Anonym sa...

Jeg har satt av en stille stund på jobb i morgen. Tenker på dere ustanselig. Det virker som om at du allerede har funnet fred i hjertet. Det er så utrolig! Du er et overmenneske,

Stor klem fra Vimsen.

Anonym sa...

Tenker på dere hele tiden. Skulle ønske jeg kunne vært der for dere. Bildet som dere hadde med annonsen er nydelig. Det blir nok dagen også.


klem

Anonym sa...

Jeg håper dagen i morgen blir så fin som mulig. Godt å lese at du er positiv til fremtiden, og at du finner trøst i at Minstemann nå har det godt hos Gud.

Selv kjenner jeg at jeg er skikkelig sint på Gud. Ikke nødvendigvis fordi Minstemann ble syk, men fordi han ikke ble frisk. Jeg fikk ikke bedt for Minstemann mens han levde, fordi da visste jeg ikke om ham. Men jeg har bedt mye i ettertid, både for ham og for dere som er igjen. Og jeg har kjeftet mye på Gud, for hvorfor kune han ikke bare vekket Minstemann opp igjen? Det er så uforståelig at små barn skal bli frarøvet livet....

Nydelige bilder av en nyfødt Minstemann i dag! Ja, alt dere ikke visste da....men som du selv sa: Gleden over å ha fått ham er større en sorgen over å ha mistet ham. Hadde dere visst hva som var i vente, så hadde dere fremdeles ville fått ham.

Jeg ser på alle bildene du har lagt ut om og om igjen. Kan liksom ikke få nok av ham. Og kan heller ikke forstå at han ikke er her mer..Ser ham for meg, først smilende, så syk, og nå liggende i en kiste. Det er så forferdelig.

Men han har det godt nå, og passer på mammaen sin, og han vil være med deg for alltid!

Klem, Kiki

Toril sa...

Jeg tenker på deg hver dag Heidi, og er fortsatt veldig takknemlig for at jeg får ta del i livet ditt. Har så vondt av deg og det du går gjennom nå, og jeg har tenkt det sikkert hundre ganger at neste gang kan det være min tur, man har ingen garantier for noe her i livet. I mellomtiden får man gjøre så godt man kan. Og for tiden er jeg 120% til stede for min lille mann, hver dag når jeg henter han i barnehagen og han springer mot meg og vil kose og klemme da klemmer jeg i tankene samtidig litt på Minstemann for deg, om du skjønner hva jeg mener?

Skulle ønske jeg kunne komme i begravelsen i morgen, men jeg bor for langt unna ellers så hadde jeg tatt en feriedag og vært med dere. Men jeg skal som så mange andre følge dere i tankene.

Det føles ut som om filmmusikken til livet mitt for tiden er denne:

http://www.youtube.com/watch?v=mT6EVIIcLLo

hører den overalt på kjøpesenter, i bilen overalt. Og den gjør meg så trist og jeg tenker på Minstemann, så hver gang jeg hører den sangen kommer jeg alltid til å tenke på Minstemann som smiler til meg fra de fine bildene du har lagt ut. Han blir aldri glemt!

Har så lyst å hjelpe deg med ett eller annet, så jeg har gjort det lille jeg kan og satt over noen slanter til deg. Bruk det på det du vil:-)

Smil gjennom tårer til deg og en stoor klem fra Toril (ukjent i Bergen)

Anonym sa...

Jeg tenker stadig på dere. Jeg er så ufattelig trist og lei for at det skulle gå slik som det gjorde.

Hvil i fred vakre lille R.

2 nydelige sanger....

http://www.youtube.com/watch?v=4LfMWaVKhoE

http://www.youtube.com/watch?v=ZDeW9Acau7M

Anonym sa...

Jeg synes det er flott at du klarer å beholde troen på Gud.

Selv så tror jeg ikke på Gud. Men jeg tror det finnes mer mellom himmel og jord enn vi mennesker er i stand til å fatte. Jeg synes det er fantastisk når man begynner å tenke på det første livet på jorda, men jeg blir rett og slett litt redd over kreftene til den/det som skapte dette livet, og tanken på det er skremmende.

Jeg vet ikke hvorfor deres historie har gått sånn inn på meg,jeg er klar over at det dør barn hver eneste dag i verden uten at man tenker nevneverdig over det,men det har nok med det at når man bruker internett så kan man "snakke" sammen, man kan utveksle bilder, man kan oppdatere fortløpende. Og med måten du forteller på, så kan man ikke unngå å bli grepet, og føle man "deltar" i selve kampen.

Jeg synes det er flott at du først begynte å fortelle på nm, og så fortsatte med bloggen her, for jeg tror det har åpnet øynene på mange. Dere er ikke bare et nick på en internettside. Du har delt følelser og tanker - og ikke minst bilder underveis, noe som gjør ting mer reelle. Du har åpnet øynene på oss i den forstand at vi ikke lengre tar livet for gitt, ting skjer ikke bare alle andre, man sier ikke lengre kun "å så trist at de mistet barnet",men man har plutselig fått mer følelser og en annen opplevelse av hva som ligger bak dødsfallet av blod,svette,tårer. Fremgang og motgang. Da blir det som om man deltar selv, og da blir det som at en av våre nærmeste har dødd, og ikke en person man aldri har truffet.

Det blir garantert en fin begravelse i morgen, jeg kommer til å ha dere i tankene hele dagen.

Og en siste ting(dette ble fryktelig langt): Bildet som lå på oks.no var NYDELIG!

Cecilie/Fimbo

Anonym sa...

Jeg er helt målløs over hvor sterk du er Heidi og hvor vakkert du skriver. Aldri har en blogg rørt meg så inderlig som dine ord og bilder. Jeg gråter mine tårer for Minstemann og tenker på dere hver dag.
Lille R har fått en helt spesiell plass i mitt hjerte!

Lykke til imorgen. Måtte den bli så fin og nydelig som dere vil ha den.

Klemmer fra nord.

Anonym sa...

Dagen i morgen vil nok bli uutholdelig vond, men jeg håper dere får en fin dag som mulig. At minstemann får en fin og verdig avskjed...

Blir så rørt av å lese at menigheten deres skriver om han på førstesiden!

Minstemann har vært her, og han lever enda. Han lever videre i hjertene deres. Også i hjerne til de som har fulgt med i kampen hans. Minstemann har rørt mange og etterlatt seg store spor!

Jeg tenker på dere konstant. Har selv mistet gutten min og vet hvor tungt, vondt og tøft dere har det nå. Skulle ønske det var noe jeg kunne ha gjort for dere.

Jeg må også få si at jeg beundrer deg! Du har vært så flink til å skrive ned tankene dine. Du viser en så fin ro... Du er kanskje som meg, at du lever på minnene og for den dagen dere vil møtes igjen...

Små føtter, store og dype spor!

~Å~
Hello Mommy!
How are you today?
I am playing in God's garden,
oh, what a beautiful day!

Don't you worry Mommy
I am flying high with the Angels see,
through the pretty clouds.
Can you feel the breeze?

Oh my precious Mommy,
I am having so much fun.
I am with God now
and we play and we run.

He tickles me Mommy
and tosses me up in the air.
He is so great Mommy,
We play hide and seek, too.
He always sneaks up on me
and says "peek a boo".

I know you miss me
with all your heart.
I see your tears
through the day
and when it is dark.

Be happy for me Mommy
I am in a great place.
I am with Jesus
and the Angels,
in God's amazing place.

So, when you lay your head
down to sleep tonight,
say your prayers
and remember I miss you too,
and as you close your eyes
listen for my tiny whispers
saying "Mommy, I LOVE YOU".
~Å~

Anonym sa...

Heidi! Nå gråter jeg igjen for dere. Det er så urettferdig. Hvorfor skal dere oppleve dette? Nei, det finnes det ingen logikk i. Jeg ber for dere fortsatt. Syns det er utrolig måten du klarer å reflektere over dette. Har så lyst til å dra i morgen. Bare for å kunne ta et verdig farvel med minstemann. Men jeg kjenner dere ikke, eller det vil si, jeg føler jeg kjenner dere. Men dere kjenner ikke meg. Jeg har fulgt dere på bloggen, tenkt på dere hver dag, og bedt mye for dere. Nå bare ber jeg om at en fred og ro skal senke seg over familien din i den tiden som dere går inn i. At dere skal få sørge i fred alle sammen, men samtidig at familien skal komme styrket ut av dette. dere har virkelig tatt en plass i mitt hjerte sammen med minstemann. Vet at han har det godt nå, oppe hos Jesus. En dag, en vakker dag så skal dere alle få se han igjen.

Nydelig bilde av han inne på oks-sidene.

Guds velsignelse og styrke!

Anonym sa...

Tenker masse på deg og på Minstemann. Håper han har det godt der hvor han er nå, og at du får det godt videre i livet.
Du er utrolig sterk, og jeg beundrer deg virkelig for det. Jeg tror ikke jeg hadde klart å være like reflektert i samme situasjon.

Minstemann var en nydelig liten gutt, og jeg håper at dere får en fin stund imorgen

Anonym sa...

Så sterk, så sterk du er Heidi...du har all min beundring over hvor flott menneske du er.

Det går ikkje ein dag som eg ikkje teinker på deg, familien din og ikkje minst mintemannen. Hver dag eg ser på vetle gullet mitt Jan Olav, så tenker eg på minstemannen. Minstemannen har ivertfall lært meg og ta vare på hvert minste sekund eg har med mine barn....og takk Heidi for at eg fått ta del i livet til mintemannen og deg både på SM, NM og nå ved denne bloggen. Hvem skulle tro at nydelige minstemannen skulle berre bli 19mnd.

Lykke til imorgen. Teinker på dere. Måtte den bli så fin og nydelig som de vil ha den.

Mange varme klemmer fra
Annette / Nette77

Anonym sa...

Tårene triller her igjen. Du er en så utrolig flott og sterk mamma.
Tenker på dokke hele tiden.
Lykke til med dagen i morgen, det blir nok en veldig flott begravelse.
Nydelig bilde av minstemann i annonsen.

Klem Laura

Anonym sa...

Det er ennå så uvirkelig for meg at den lille smilende gutten er borte.. Han hadde det nydeligste smilet, og det bare skinner godhet av ham! Jeg har også vært inne på Hvorfor?? Hvorfor tar gud til seg små uskyldige vesener? Det må jo bare være det at de er for vakker for denne verden, som du selv har sagt mange ganger, Heidi..
Synes det er fint at du finner mye styrke og trøst i troen din.
Skal tenke på dere i morgen, det blir nok tøft for dere, men en del av sorgprosessen som må til.

Masse klemmer fra Alexy(nm).

Anonym sa...

Og jeg er ordløs igjen.
Bare gråter av å se nydelige Minstemann som en uskyldig, uvitende nyfødt deilig baby.

Heidi, du er fantastisk!!

Dere er med meg i tankene. Hver dag.

Anonym sa...

Så vakker han var som nyfødt! ( Da også!) I dag smilte jeg litt da jeg leste det du skrev, men klumpen sitter i halsen denne gangen også. Å få et friskt barn er det største i verden og jeg er glad dere fikk lære lille R å kjenne før han døde. Håper morgendagen blir fin, i den grad man kan bruke det ordet... Det blir nok en seremoni som er han verdig.

Klemmer til dere fra torunn

PS. Jeg har flere ganger tatt meg i å vinke tilbake til han på bildet av dere sammen, utrolig levende og herlig bilde!! ;)

Anonym sa...

Å for noen deilige bilder av minstemann. Så nydelig!!

Tenker på dere hele tiden.

Klem fra Siw (minon)

Anonym sa...

Kjære Heidi!
Hvor utrolig flott du skriver, varmt og levende, man kan liksom føle noe av det samme som du beskriver....

Det du har gått igjennom de siste mnd, uker og dager er sikkert noe av det vondeste du noen gang kommer til å ha opplevd....Hvordan komme videre? Kommer man videre? Vil man videre...jeg vet ikke...har prøvd å tenke meg din situasjon, men klarer ikke helt å ta den innover meg....blir så vondt....

Du har rett i det du sier om at man man ikke som enselvfølge skal være forskånet for sorg og smerte, sorg og smerte er en del av livet, en del av det å være her. Og vi vet ALDRI når det rammer oss, og vi vet aldri på forhånd hvordan vi takler det....

Jeg beundrer deg for den tålmodigheten du har overfor Gud, hvor forståelsesfull du er...Det må være så godt å ha den troen du beskriver, godt å kunne akseptere at livet kan være slik som det har fart mot deg.
Jeg vet ikke om jeg hadde klart å utvise slik ro og sindighet. Je tror jeg ville rast, vært sint, vært bitter,kansje mistet troen..
Jeg tror jeg bare ville forlatt jeg også....

Du var så heldig som fikk ha MInstemann, så heldig han var som fikk deg. Gud hadde nok en mening med dere to i lag, jeg håper bare du på sikt finner svaret på den meningen...

Jeg kan ikke forestille meg hvor grusomt det må være å vite at i morgen er det siste gang her på jorden. Hjertet mitt blør når jeg tenker på det, lille lille gutten, borte for alltid.
Likevel håper og ber jeg om, jeg tror faktisk også at det vil bli en vakker og verdig avslutning på hans liv...Et minne verd å ta med for bestandig...

Jeg lyser fred over lille Rubens minne, måtte han for alltid hvile i fred....

Dere er i mine tanker, i dag i morgen og for alltid....

klem....

Anonym sa...

Så nydelig liten baby-Minstemann, Heidi. Herlig og vondt å se bildene., og tenke på at dere ikke visste da. Men, det er kanskje like greit at man ikke vet hva fremtiden bringer.

Du er et positivt menneske, og har tror på at ting kommer til å gå bra. Slik tenker jeg også, og som regel ordner alt seg etterhvert.

Jeg synes disse ordene stemmer godt, og er viktig å tenke på i hverdagen:

Gjør positive handlinger
si positive ord
tenk positive tanker
og det positive gror.

Ikke så lett for dere akkurat nå, men du virker som en person som tenker slik.

Masse lykke til i morgen!

Anonym sa...

Heidi...
jeg er så glad for å se at du holder hjertet ditt åpent og fyllt av kjærlighet. Det hadde vært så lett (og forståelig for mange av oss) å bli bitter, klandre Gud og synke ned. Men du - du greier å ta i mot all den styrken som så mange av oss har bedt om at du skal få - og det gjør meg veldig glad oppe i alt dette triste.

Velsigne dere - jeg skal tenke på dere i morgen formiddag.

Anonym sa...

Du er den mor som er minstemann verdig!

Hvil i fred, lille, vakre R!

Anonym sa...

Du er så sterk, så sterk.
Jeg beundrer deg. Og jeg kjenner han som hjelper deg gjennom dagene, han som gjør deg sterk.

Du har vært gjennom en mors verste mareritt... Uten tvil :(
Men så vet vi at det er en far som er glad for å ha fått sønnen sin hos seg igjen. Han sitter nok på fanget hans og kikker på familien sin, som han får se igjen en dag.

Jeg kan dessverre ikke være hos dere i begravelsen. Er litt for langt. Men jeg kommer til å være der i tankene.
Om du glemmer noe i minnetalen gjør det ingenting. Dere kan minnes han ofte, alt må ikke sies på en gang.

Ønsker dere alt godt.

Kjære Gud.
Takk for at minstemann slipper å ha det vondt mer.
Ta vare på Heidi og familien hennes, gjennom sorgprosessen og livet. Vis dem din nåde og godhet.
Gjør at de alltid må være trygge på at du har minstemann hos deg, at han har det godt.
Takk for at du har gitt dem muligheten til å sees igjen.
Bevar dem alltid hos deg, kjære Far.
Amen.

Anonym sa...

Kor nydelig minstemann hva da han blei født,såg på bildan du har lagt ut å tåran sildre nedover kinnan mine,tankan mine surre rundt oppe i hodet,tænk at en sånn sjønn nydelig gutt må forlate,livet e urettferdig av å tell. I mårra e dagen,e en dag som kanskje alle grue seg for,1130 blir det tent et lys i vinduet & på bordet her for å minnes minstemann,hvil i fred kjære lille R

Klem fra Mayapia

Anonym sa...

Denne kom opp på iPoden nå...
Fly away med Christine Guldbrandsen.

I'm walking
In the mist
All blinded by these tears
Can't see you
Can't hear
Still feel your precence, are you near

I wonder
Can you hear
Me whispering these words
I love you, miss you so
Why did you have to leave me now

Fly away now
Fly away to a place
Where the clouds are few
You had to leave me
For a better place
Still wish I could
Have kissed you and said goodbye

You gave me
All your love
I think of you and smile
The stories we made
Are precious gifts, will never fade

Someday we'll
meet again
We'll fly above the night
Until my time is here
You'll watch my step
I have no fear

Fly away now
Fly away to a place
Where the clouds are few
You had to leave me
For a better place
Still wish I could
Have kissed you and said goodbye

Fly away now
Fly away to a place
Where the clouds are few
You had to leave me
For a better place
Still wish I could
Have kissed you and said goodbye

You had to leave me
For a better place
Still wish I could
Have kissed you and said goodbye

Anonym sa...

Hei Heidi.

Jeg har fulgt med i bloggen din. Det har vært som å lese en bok. En fantastisk flott bok, for du skriver veldig bra om følelser og alt. Men boka hadde desverre ikke den avslutningen vi ønsket.

Tenker masse på dere. På søstrene (jeg har også to jenter og en liten gutt til slutt) som har mistet sin lillebror. Og jeg gråter. Tenker på hvor heldig jeg selv er som har friske barn - så langt. For du får meg til å innse at dette ikke er en selvfølge. Det kan plutselig endre seg. Men en kan ikke gå å være redd for det hele tiden.

Håper dagen i morgen blir en fin minnestund og et nytt farvel!

Lys fred over minstemanns minne.

Anonym sa...

Dettan e et dikt som eg syns e så fint.Sei utrulig mye & betyr enormt mye for meg :)


Mamma og Pappa, ikke sørg over meg.
Jeg er tett ved deres side natt og dag.
Og inne i hjertet deres vil jeg alltid være.

Mitt legeme er borte, men alltid er jeg nær.
Jeg er alt dere føler, ser eller hører.
Min sjel er fri, men jeg er aldri borte så lenge dere har meg levende i deres hjerte.

Jeg vil aldri gå bort fra dere.
Jeg er den største stjernen på himmelen.
Dere vil alltid se meg.
Jeg er den varme myke sanden når dere er på stranden.
Jeg er de fargerike bladene når høsten kommer,
og den rene hvite snøen som treffer bakken.
Jeg er de vakre blomstene som dere er så glade i,
og det klare stille vannet i et lite tjern.

Jeg er de første blomstene dere ser om våren.
Jeg er de første regndråpene som april kommer med.
Jeg er de første solstrålene når solen begynner å skinne.
Og dere vil se at ansiktet i månen er mitt.

Når dere tror at ingen er glad i dere,
kan dere snakke til meg.
Jeg vil hviske mitt svar mellom løvet på trærne,
og dere vil føle mitt nærvær i den varme sommervinden.

Jeg er de varme salte tårene som renner når dere gråter.
Og de vakre drømmene som kommer når dere sover.
Jeg er smilet du ser i et barns ansikt


Dettan e et dikt som eg syns e så fint.Sei utrulig mye,betyr enormt mye for meg :)

Anonym sa...

Du modige, modige kvinne! Ønsker dere vel i morgen.

Tillat meg å anbefale en bok til jentene dine: "Farvel Rune", av Marit Kaldhol og Wenche Øyen. Det er en nydelig barnebok som omhandler døden. Kanskje det kan være en trøst for dem?

Anonym sa...

For en vakker liten gutt! Det gjør meg så vondt å tenke på at denne lille ferske verdensborgeren fikk et så kort liv her på jorden. Men det var ikke forgjeves, denne lille krabaten har lært oss så mye, og han ga dere så uendelig mye når han var her synlig blant oss. Alle gode tanker for morgendagen. Jeg tenker på dere, og gråter med dere. Klem fra Askepott (NM)

Anonym sa...

Vakre lille Ruben!
Du er så sterk og du tenker så riktig!
Vi sees i morgen!
Klem Kirsti

Anonym sa...

Du er så fantastisk Heidi, du tenker så rasjonelt... Beundrer deg STORT for att du klarer å være så rolig og balansert i en slik situasjon! Håper dagen i morgen blir en flott dag der du kan minnes R, R kommer alltid til å leve i alle våres hjerter!

Anonym sa...

Jeg vil bare legge til, for jeg har skrevet tidligere i dag, at selv om det er teoretisk umulig å bli gravid igjen grunnet et eller annet, så kan du snakke med en lege om det. Jeg føler at du ønsker, kanskje trenger, et barn til. Ikke for å erstate Rubin. Det er det ingen om kan gjøre. Men kanskje for å gå fremover...

Anonym sa...

For en vakker unge. Jeg føler med dere og tror jeg kan forstå hvilken ubeskrivelig smerte dere går gjennom – og tenker hvor forferdelig det må føles i virkeligheten (og ikke bare i tanken).

Jeg håper at livet etter døden er slik dere tror. Da har Minstemann det godt nå (selv om han, etter mine egne filosofiske teorier, også har det bra). Skulle ønske jeg kunne komme i begravelsen. Skal tenke ekstra på dere i morgen.

Anonym sa...

Du er ganske så utrolig. Så godt det må være å ha en slik urokkelig tro på at alt skal bli bra. Samtidig med at du vet at sorgen vil lure bakom...
Jeg tror du vil klare deg fint, jeg... Du vil nå dine mål, leve ditt liv med glede - tross alt -

Du er en inspirasjon - tross alt -

MVH Reggius

Anonym sa...

Har sett på bilder av den skjønne, perfekte og uskyldige babyen mange ganger, og hver gang rekker jeg å tenke "helledussen, noe så nydelig", før jeg med en jernklo i magen kommer på at denne nydelige lille skapningen er død...

Det er så ufattelig og urettferdig syns jeg, og det må være så altoppslukende vondt for dere. Jeg håper at morgendagen blir så fin den kan få blitt, og at dere får tatt farvel med minstemann på den måten dere har tenkt og planlagt.

Jeg kjenner dere ikke, men er en av de mange rundt omkring i Norges land som denne historien har gjort et sånt uendelig sterkt inntrykk på. Jeg har mange ganger lurt på hvorfor jeg turte å sette barn til verden, for det vil være så uutholdelig å miste dem. Jeg syns du sier det så fint når du skriver at smerten ved å miste minstemann er så mye mindre enn gleden ved å ha opplevd ham.

Jeg har dere i tankene mine ofte, og det skal jeg ha i morgen klokken 1130 også.

Klemmer fra meg.

Anonym sa...

Kjære Heidi.

Jeg vil nok en gang takke for at du vil dele alt dette med oss.

Jeg beundrer deg for din styrke. Selv om jeg ikke kjenner deg, så føler jeg på mange måter at jeg har blitt kjent med deg gjennom bloggen om Minstemann.

Lille vakre Minstemann har satt sine evige spor i hjertet mitt, hvor de blir for resten av livet.

Jeg tror det er en mening i alt, og selv om du fikk ha minstemann i en så kort periode, så var det du som ble valgt til å være mammaen hans. Det i seg selv er jo det største.

En dag møtes dere igjen. I mellomtiden er det jo godt å vite at han har det bra nå. For oppriktlig tror jeg det. Du skriver slik at jeg føler du også tror dette. Det er styrke i det å tro, og godt å ha den i livet.

De nydelige bildene du har lagt ut av den skjønne gutten din, han sjarmerer meg hver gang, og tårene renner.

Jeg må bare si en gang til at jeg beundrer deg så utrolig mye. Du gir så mye til oss, og viser oss å virkelig sette pris på livet.

Hadde jeg hatt muligheten ville jeg gitt deg en god klem.

Hadde jeg hatt muligheten ville jeg vært der imorgen, men bor over 60 mil unna så da blir det vanskelig.

Du og dine kommer til å være i mine tanker i morgen. Det blir nok den vanskeligste dagen, kanskje den tøffeste av dem alle.

Finn styrken i hverandre. Det er mange som er med dere i morgen, både på oks og i tankene, det er kanskje en styrke i seg selv.

Dere er i mine tanker, og kommer alltid til å være der også.

Håper på at jeg får muligheten til å høre om hvordan det går med deg, og dine.

Et dikt til dere:

En dag vandret Gud i sin hage
hvor blomstene vokser i flor.
Der oppe i fra sin himmel
han skuet ut over jord.
Der i hans jorderiske hage,
var også et blomstervell.
Guds hjerte var stolt over prakten,
som han hadde plantet selv.

Da så han en liten rose,
så vakker og uskyldsren.
Han tenkte den vil jeg hente,
der er jo min øyensten.
Jeg henter den hit til min Himmel,
på jord kan den ikke bli.
Her oppe kan skjønnheten lyse -
for alle - til evig tid.

De som har pleiet den flittig,
og elsket dens skjønnhet frem,
vil kanskje en dag kunne tilgi,
at jeg måtte hente den hjem.
Jeg vet deres hjerter vil briste,
og verke i mange år.
Men minnene blir til salve,
som lindrer de vonde sår


Vil aldri glemme deg Minstemann.

Klem fra Annki med familie

Anonym sa...

Heidi...
trur du må vere den personen eg kjenner som klarer å sjå mest positivt på livet. Du klarer å sjå håp for framtida, tru på at alt skal gå bra vidare til tross for at du har opplevd ei mors verste mareritt. Eg beundrer deg verkeleg for dette Heidi. Du kjem til å kome kjempelangt med denne haldninga di. Samtidig har du lov til å gråte, vere sint og fortvila når du føler for det.

Eg er sikker på at dagen i morgon vert R verdig Heidi. Det vert nok ein vond og vanskeleg dag, men samtidig ein dag der de får dra fram mange gode minner om den vesle kjempen dykkar.

Vi sjåast i morgon Heidi.

Klem
Gry

Anonym sa...

Kjære Heidi!

Jeg er fortsatt en stor beundrer av deg og stum av beundring for hvor reflektert du er. Jeg håper du får brukt denne evnen du innehar til å hjelpe andre. Tror du kunne hjulpet mange med å se gledene i livet, hvordan komme gjennom kriser i livet. Håper noen ser hvilket flott menneske du er og gir deg et arbeid hvor du får brukt alle de flotte egenskapene du innehar.

Og så herlige minstemannen da. For noen nydelige bilder, tårene triller. Minstemann vil aldri bli glemt, ALDRI...
Alle bildene du har lagt ut har brent seg fast i minnet. De nydeligste blå øyne som jeg noen gang har sett..

Håper dagen i morgen også blir fylt med glede over det livet R fikk levd, til tross for at det er en sorgens dag. Vil tro det kommer utrolig mange som vil følge minstemann til sitt hvilested.

Lykke til i morgen! Tenker på dere konstant og morgendagen vil jeg nok tenke ekstra mye på dere.
Bærer dere fremdeles tett til hjertet.

Klem
Siri *3barn*

Anonym sa...

Massa massa kramar

Tänker på er, gråter med er & glömmer aldrig, ni har satt variga spår!

Jag kommer fortsätta be för er!


Guds Velsignelse

I morgon står inleggen stilla på min blogg, ty dagen skall tillägnas minstemann.

Anonym sa...

Kjære Heidi,

Så er det bare timer igjen til den endelige avskjeden.. Jeg prøver å sette mg inn i deres verden, men vet godt at jeg er milevis unna å forstå. Jeg kan bare som 2 barnsmor tenke meg at en av mine gikk bort, og kjenne den smerten som brer seg i brystet.

Du har mistet et barn og kjenner det opp under huden hvordan det er.. Gjennom ordene dine her har vi fått tatt del i dine følelser, og det er gjennom disse ordene at du har rørt ved tusenvis av hjerter. Din styrke og tro på Gud er en stor støtte, også for oss som ikke helt vet hva vi skal tro. Jeg er overbevist at i slike situasjoner, så hjelper det mye å ha en tro. Da jeg har hatt tøffe tider i livet mitt har jeg bedt til Gud, men bare i tøffe tider. Søker trøst og støtte. Skulle ønske at jeg kunne tro en dag..?


Det bildet av Minstemann på oks sine sider var så vidundelig nydelig! Tenkt at denne karen er i himmelen nå.. Tro om han sover? Eller ser han ned på familien sin og trøster dere?


Jeg tenker enormt på dere, med smerte og beundring. Med medlidenhet og takknemlighet for at jeg fikk være en del av livet deres nå.

Jeg lukker dere inn i mitt hjerte, og jeg er sikker på at morgendagen blir en fin dag, tross den ufattelige smerten dere skal gjennom på Minstemann siste reise på jorden.

Lille Minstemann, takk for at du har forandret livet mitt. Men at du skulle forlate oss, er for alltid urettferdig og totalt meningsløst. Søv søtt...



Klem fra Kine

Anneline sa...

Tusen takk,Heidi,for at du er den du er! Tusen takk for alt du hr lært meg i løpet av de siste ukene. Jeg kommer ALDRI noen sinne til å ta noe for gitt når det gjelder de jeg er glad i. Jeg kommer i mye mindre grad til å irritere meg over uviktige ting. For når alt kommer til alt er vi heldige... så langt..

Og dere har vært heldige dere også,som du selv sier. Tenk å klare å lage et så flott og vakkert barn som minstemann,og tenk å ha så flotte foreldre som dere. Det er virkelig ikke til kimse av...

Av alle mennesker jeg har møtt på min vei,er du en av de jeg aldri kommer til å glemme. Min beundring og respekt for deg er så utrolig stor og dyp, og jeg føler meg veldig heldig som har fått følge med på denne utrolige,men forferdelige, kampen...

Vil også si at jeg syns annki's dikt beskriver det hele med så nydelige ord. Minstemann var en slik vakker og uskyldig rose,som Gud så gjerne ville ha opp til seg... Jeg skulle bare ønske han hadde fått blitt...

du har en fantastisk ro,Heidi!En ro som smitter overpå meg. Jeg gråt mye roligere tårer når jeg leste innlegget idag, og det gjorde ikke fullt så vondt. Det er nok fordi jeg ser at du er så trygg på at lille R har det bra. Og det er uendelig godt å tenke på.

Jeg er sikker på at dere kommer dere styrket gjennom dette,Heidi!Og jeg håper av hele mitt hjerte at du en eller annen gang får oppleve lukten av en nyfødt, kjenne varmen til det lille vakre,perfekte vesenet i armene dine. Enten det blir som mor, mormor eller noe annet.

Jeg kommer fortsatt i morgen, og sender alt jeg har av gode og styrkende tanker!!

KLemmer fra Anneline

Anonym sa...

Kjære Heidi,
skriver her igjen. For noen nydelige nyfødtbilder og bildet på OKS også...jeg kjenner sorgen din som en fysisk tyngde i kroppen. Nei, ingen vet hva morgendagen bringer. Skal være med dere i tankene i morgen når dere tar et foreløpig farvel med Minstemann.

Anonym sa...

Aldri er jeg blitt så berørt over å lese om livet til noen andre. Jeg beundrer virkelig din tro og styrke! Jeg føler så veldig med deg, og følelsene mine tar helt overhånd når jeg tenker på mitt eget barn. At du har klart å gå igjennom det du har gått igjennom..... vet ikke hva jeg skal si bortsett fra at du er et fantastisk menneske og takk for at du delte dette med oss. Mine tanker vil gå til dere i morgen og du skal vite at jeg aldri vil glemme verken deg eller minstemann.
Tanker, Malin Hansen

Anonym sa...

Kjære Heidi!

I dagene før Ruben sovnet inn gikk jeg rundt med en enorm sorg i hjertet mitt. Sorg fordi en uskyldig liten gutt gikk gjennom enorme smerter, sorg fordi dere måtte oppleve å se han ha det så vondt. Sorg fordi jeg følte det så maktesløst å ikke kunne gjøre noe for dere, for jeg kjenner dere jo ikke. Men, midt i det hele kjente jeg også en kjærlighet, for denne vakre lille gutten som jeg aldri har møtt, for deg fordi du skriver så vakkert alt du føler og opplever, for din mann, som har mistet sin eneste sønn, og for døtrene dine som må gjennom noe så traumatisk i så ung alder. Samtidig følte jeg et enormt sinne, jeg var sint på Gud. Hvordan kan han la slikt skje? At barn blir syke og dør, det forstår jeg skjer, men jeg forstår ikke hvorfor de må gjennom smertene. Hva har denne lille gutten gjort for å fortjene det? En sart, uskyldig sjel?! Mange av disse følelsene kom tilbake fra da mitt eget barn ble født. Barnet mitt var også sykt. I vårt tilfelle gikk det heldigvis bra, og jeg er evig takknemlig for at vi fortsatt har henne hos oss. Mye av det du har skrevet i bloggen din er ting jeg har kjent på, har følt. Men, i motsetning til deg beholdt jeg ikke sinnsroen på samme måte. Jeg snakket ikke med Gud, jeg nektet. Jeg var ikke like sterk som deg, selv etter at du har mistet barnet ditt. Jeg mistet i et øyeblikk troen min, noe jeg i senere tid har bedt om tilgivelse for. Jeg fant veien tilbake til Gud, og jeg takker ham hver dag for at vi fikk beholde barnet vårt, for at han tilga meg. Nå takker jeg ham for at han passer på Ruben til du kommer hjem til ham. Jeg vil også takke deg, Heidi, fordi du har hjulpet meg å sette ord på følelser jeg har hatt i meg lenge. Gjennom din styrke og dine ord har jeg lært mere om meg selv. Vi fikk beholde barnet vårt, og det har jeg vært takknemlig for hver eneste dag. Vi har ikke glemt hvilken enorm gave det er å våkne med barna våre hver dag. Jeg kan ikke sette meg inn i sorgen du føler nå, men jeg håper du kan finne trøst i at vi er mange her som har lært av denne bloggen. Vi sørger med deg, selv om det er på en annen måte.

Så vil jeg ønske dere alt godt for morgendagen. Jeg er sikker på at det blir et verdig siste farvel med Minstemann. Han var et vakkert barn!! Nå er han en vakker liten engel, som passer på familien sin fra et annet sted.

Vi ber for dere!

Varme tanker
NM-Mamma

Anonym sa...

Jeg tenker fortsatt masse på dere og minstemann, går ik en dag uten at dere er i mine tanker. Det var et nydelig bilde av minstemann i annonsen. Håper at dagen i morgen blir så bra som mulig, og jeg er sikker på at minstemann får en verdig og fin avskjed. Skulle så gjerne vært der i morgen, men skal ha dere i tankene.

Varme tanker fra lena (en ukjent fra bergen).

Anonym sa...

For en nydelig baby! Tror man skal være glad man ikke vet alt som skal skje noen ganger. Da tør man ikke leve.
Vil gi deg en stor klem og ønske deg lykke til med begravelsen i morgen. Jeg er sikker på at den blir vakker og en liten kjempe verdig. :-)

Anonym sa...

Fantastiske babybilder..:rørt:..han var så nydelig. Helt spesiell. Og det er han enda, selv om han har blitt en liten englegutt. Så synd dere ikke fikk mer tid sammen, nå er det bare de gode minnene tilbake. Men, som du sier, du ville ikke vært uten den tiden dere fikk sammen.

Skjønner at det er tøffe tider, det er mye som skal ordnes. Men, er sikker på at dere får en helt spesiell og fin begravelse i morgen. På den måten en begravelse kan være fin..jeg lider med dere og skal tenke masse for dere.

Det er ingen mening i at han skulle bli syk og dø...

Masse varme tanker og klemmer til deg og din flotte familie!

Klemmer fra Vibecke

Anonym sa...

kjære mamman til minstemann
jeg har bare fulgt dere i knappe to uker, men har lest alt du har skrevet. hver dag har jeg grått for deg og for minstemann og for den grusomt urettferdige verden vi lever i og for alle barn som må dø. takk for at du har delt dette med meg. jeg tar minstemann med meg i hjertet mitt og han minner meg på at de små unødvendige bagatellene ikke betyr noe. at jeg ikke trenger å bli irritert og henge meg opp i småting. at hver dag med min egen deilige sønn må nytes til det fulle. at jeg må stoppe opp i hverdagen og huske på å sette pris på alt jeg har. jeg har også meldt meg som blodgiver og benmargsdonor nå. det var for sent for minstemann, men kanskje jeg kan hjelpe en annen liten mann?
jeg håper dere får en fin dag i morgen. tenker på dere.

Anonym sa...

Skrev et langt innlegg her tidligere i dag...men da glemte jeg og nevne hvor fantastisk skjønn Minstemann var på bildet på OKS sine sider...hav var bare helt utrolig nydelig! Ønsker dere mere lykke til i morgen, må dere få den styrken dere trenger for å komme dere gjennom dagen! Dere er i mine tanker konstant, og vil bli der ekstra sterkt under beravelsen i morgen. Da skal jeg og min lille gutt tenne lys for deres lille, store kjempe som for alltid har brent seg fast i mitt minne og for evig bosatt seg i mitt hjerte. Sov godt lille skatt. På gjensyn. Varme klemmer Marianne.

Anonym sa...

Nydelig sang, Heidi.

Tiden etter begravelsen blir nok tøff.. Det er da livet begynner uten Minstemann. Det er da dere får kjenne på virkeligheten.

Jeg ønsker deg og dine all mulig styrke, og ikke minst alt godt. Jeg håper dere kan få flere barn, om dere ønsker det. Klart alt du tar deg til skal bli suksess!

Du er en sterk kvinne, Heidi. Skulle jeg noen gang få behov for samme styrken, skal jeg tenke på deg. Hvor flink du har vært i denne perioden. Dine døtre har ei fantastisk mor, og jeg er sikker på at du kommer til å glede deg over deres framgang i livet.

Minstemann har rørt ved manges hjerter. Jeg skulle ønske jeg kunne bidratt med noe, men du kjenner ikke meg, og jeg bor i en annen del av landet. Det betyr ikke at jeg ikke tenker på dere i morgen.

De beste ønsker for deg og dine, og all mulig lykke fremover!

God klem fra Alta

Anonym sa...

Du er så utrolig flink til å sette ord på dine følelser Heidi. Du skriver helt fantastisk! Å som ble nevnt lengre opp, er jeg også like gammel som deg, men jeg har heller ikke den roen og fornuften som du har oppi dette.. Jeg kan jo ikke sette meg inn i situasjonen å si hvordan jeg hadde reagert, men jeg tviler sterkt på at jeg hadde taklet dette så fint som deg.

"Godt" å lese at du gråt millioner av tårer i går.. de måtte ut, og det gjør deg så godt å få dem ut.

Bildet av minstemann på oks` sider var nydelig.. :smelt: åsså babybildene da :dobbeltsmelt: tenk for en herlig tid dere hadde da og som dere kunne nyyyyte i uvisshet om hva som var i vente.. Jeg ønsker av hele mitt hjerte at dere igjen kan kjenne lukten og kose med en liten bebbis igjen. Jeg ber for det Heidi!

Jeg blir så glad av å lese din tanker ang din tro på Gud, det er herlig å lese at Han holder deg oppe og hjelper deg nå. Det er bevis nok at Han finnes når man ser hva Han gjør med deg nå Heidi. Og jeg deler samme tro med deg, at du en gang skal treffe igjen minstemann og at dere skal kose dere og leke sammen i evigheten. Vi skal alle møtes igjen der, og det hjelper å vite det.

Jeg kommer innover i morgen, det blir trist, men også "godt" å få tatt en verdig avskjed med minstemann, en på gjensyn-hilsen på en måte. Jeg tror det blir en vakker men tung dag..

I går satt jeg igjen å så gjennom alle bildene av minstemann her inne.. tårene haglet på.. jeg vil ALDRI kunne glemme de fantastiske spesielle øynene og det herlige smilet. Jeg tenker på ham mange, mange ganger om dagen.. i alle situsasjoner med snuppa mi, ser jeg for meg minstemann.. på den måten så kommer jeg aldri til å glemme han, jeg kommer alltis til å se på snuppa mi og tenke at så så stor hadde han vært nå, sånn og sånn hadde han sikkert gjort også.. osv.. Alle bagateller her i hjemmet med snuppa har blitt mindre enn de noen gang har vært, vi koser 1000ganger mer enn før og alt er takket være minstemann.. når snuppa blir så gammel at hun takler å høre om dette så skal hun få vite hvilken helt som hun delte barselklubb med, hun skal få vite hvor heldig hun er som hadde en sånn prins til å gi mamma en pekepinn om hvordan hverdagen vurde være tross tidsklemmer osv.. Det lover jeg deg Heidi!

Jeg tror det er vanskelig å få møtt deg i morgen, for det vil være MANGE som vil komme å si farvel til minstemann og gi deg en klem,men kanskje vi sees. Jeg ser deg i hvertfall.

Tusen varme klemmer fra Stine (tingeling132)

Anonym sa...

Du er et flott menneske! Du må forresten få ut mye gjennom skrivinga di, så godt som du skriver.
Om du nå legger ned denne bloggen, så må du fortsette å skrive - Jeg er sikker på at det gjør utrolig godt i sorgen. Om alle kunne skrevet like godt, hadde sorg vært et mye enklere område å takle.

Jeg vurderte å kjøpe flybillett (fra Trondheim) for å delta i Minstemanns begravelse i dag. Litt praktiske greier, og erkjennelsen av at jeg faktisk ikke kjenner dere, fikk meg til å legge vekk tanken igjen. Jeg ville bare nevne det, fordi jeg tror det beskriver ikke bare min, men fleres opplevelse av enorm sorg over lille Minstemann. Det er så rart... Han må være helt spesiell, den gutten.

Jeg ønsker dere alt godt, og ta vare på positiviteten - Det er fullt mulig å se framover, selv om man tenker mye tilbake.

Tenker på dere!

Anonym sa...

Jeg håper at dagen i morgen blir så fin som mulig for dere, selv om det vil gjøre ubeskrivelig vondt å bære den lille kisten og å ta et endelig fravel med "den synlige" delen av Minstemann.

Han var og er en liten kjempe som har rørt ved noe i meg. Han vil bli husket - lenge.

Hvil i fred, lille Ruben.

Anonym sa...

Glemte å si: den melodien er helt fantastisk!

Alta

Anonym sa...

Nok en gang takk for at du deler din historie med oss!
Håper morgendagen vil gi dere en fin avslutning på en vanskelig tid.
En verdig avskjed til en liten kjempe som legger ut på en reise.
Klart dere møtes igjen!
Skal være med deg i tankene imorgen,og alle dager i årene som kommer.Minstemann har tatt en bit av mitt hjerte,så han kommer jeg aldri til å glemme.

Mange tanker til dere Heidi!

Klem fra TIK

Anonym sa...

Kjære Heidi!

Du har en innstilling til livet som bør være et forbilde for mange. Takk for alt du har lært meg!

Vi sees i morgen, det blir nok en vakker, men vemodig dag.

Klem, alfaCharlie/Anne Cecilie

Anonym sa...

Sitter her helt stum av beundring over måten du takler dette på.
Bloggen gir deg mulighet til å rase ut, men likevel viser du en ro som får meg som medmenneske til å bli helt fra meg av ydmykhet.

Håper dere får en god natts søvn før morgendagen. En spesiell dag hvor mange kommer til å møte dere i sorgen deres. En spesiell dag, ikke for å si farvel til Minstemann - men på gjensyn :)

Har ikke mulighet til å reise inn for å være der med dere - men har tatt meg fri fra jobb etter lunsj.
Reiser ut til sjøen og tar meg en stille stund for meg selv - for å tenke på dere, Minstemann og ikke minst det livet gir oss, både på godt og vondt.
Minstemann, som var en stor kjempe, har satt dype spor - og jeg vil aldri glemme ham.

Håper som flere andre antyder at du fortsetter å skrive - du gir oss andre så mange aha-opplevelser.

Anonym sa...

Så fantastisk vakker han er Heidi.
Jeg kommer til å tenke på dere i morgen, som hver dag, men ekstra mye i morgen.

Jeg håper du vil begynne en ny blogg, Heidis blogg kanskje? Det blir rart å ikke høre fra deg nå.
Vi har blitt så glade i deg alle sammen.

Klem.

Anonym sa...

Så nydelig Lille R er på bildet på oks sine sider! Han lyser av en enorm sjarm. Skjønner at dere har vært flink til å ta masse bilder som blir gode minner om den lille kjempen deres.

Ønsker dere lykke til i morgen! Jeg kommer til å tenke masse på dere og tenner lys for minstemann i min egen lille seremoni.

Mange varme klemmer fra Kjersti (nm)

Anonym sa...

Jeg skal tenke på dere i hele morgen, Heidi.
Du skriver så vakkert om din elskede sønn, og bildene er så nydelige at jeg kjenner det stikker langt inne i hjerterota mi. Så liten, uskyldig og fersk. Jeg kan nesten kjenne lukten av nyfødt baby.
Han var helt herlig, den lille gode pjokken din.
Klem Marit

Anonym sa...

Tenker på dere i dag også, og selvfølgelig ekstra mye i morgen. Vet at det blir en vakker begravelse. Lykke til. Klem shg.

Gurine sa...

Håper dagen i morgen blir så bra som den kan bli. Kan ikke annet enn å sende deg en klem.
Ord blir så fattige...

Tenker på deg og dine, i dag, i morgen, for alltid!

klem fra Ann Kristin/Gorine(NM)

Inagh sa...

Lille, vakre gutten din...

Jeg håper han får en vakker begravelse i morgen - jeg tror nok han får det.

Jeg kan ikke være der fysisk for dere i morgen, men jeg kommer garantert til å være med dere i tanker og bønn.

Måtte dere bli rikt velsignet framover!

Anonym sa...

kjære heidi
jeg må bare få si at dere er i mine tanker daglig,jeg er innom her hele tiden, jeg synest det er helt grusomt det dere må gå gjennom. du er ei sterk jente som jeg hever hodet mitt for, du fortjener alt godt nå heidi. du skal vite at hadde jeg hatt mulighet hadde jeg kommet i morra, jeg gråter for R og skal tenne lys i morra og, ett lys tennes her hver kveld til minne for lille R .
dere får nok en tøff dag i morra men du må vite at vi er mange som tenker på dere og mange lys og stille stunder kommer det til å bli i morra.
lykke til kjære heidi med familie i morra og vit at jeg tenker masse på dere
klemmmer fra sola

Lisemor sa...

Du slutter aldri å imponere, Heidi!

Jeg er så glad for at du har en så god innsikt, og at du klarer å se ting slik de er. For det er faktisk ingen mening med slikt.

Den lidelsen dere og minstemann har gått igjennom denne perioden, har jeg vanskelig å tro at det ligger en handling eller plan bak.
Noen ganger skjer det, og denne gangen var det dere som fikk oppleve noe av det vondeste ett menneske kan utsettes for. Når du har taklet dette, så klarer du ALT. Og med det mener jeg absolutt ALT!
Den som får gleden av å ansette deg etterhvert er utrolig heldig. Du har noen menneskelige kvaliteter som er helt uvurderlige.

Jeg har blitt så glad i deg, jeg sørger med deg, og håper jeg får gi deg en klem i morgen!

Anonym sa...

Kjære Heidi!
Jeg sitter enda en gang og gråter når jeg leser hva du skriver. Du er så flink med ord og det er så flott å lese. Du vekker meg med det du skriver og gjør meg til et bedre menneske. Jeg har brukt mye ekstra tid sammen med barna mine de siste ukene og skjønner mer enn noensinne at man ikke kan ta noe for gitt. Det er så godt å lese at du har funnet roen over at Minstemann døde. Det vil nok komme mange vanskelige dager fremover, men det virker som du har styrke til å komme gjennom dem og allerede nå klarer å se fremover.
Jeg ønsker deg og familien din alt godt i morgen. Jeg tenker på dere hele tiden.

Klem fra Trebarnsmamma

Anonym sa...

Kommer til å tenke på deg
i morgen.

http://www.youtube.com/watch?v=vNQXpLgAp04

Minstemann var en skjønn gutt.

Anonym sa...

Tenker på dere.....

Anonym sa...

Har dere med i tankene hele tiden. Så nydelig lille minstemann er....tårene triller når jeg ser den vakre gutten.
Skal be for dere og tenke på dere imorgen.

Anonym sa...

Du skriver så bra heidi.
Tenker masse på dere. Klarer ikke å si noe til dere jeg.... Dette er bare så tragisk.
Håper dagen blir så bra som den kan bli. Og at dere får sagt farvel på en fin måte.

_InGrId_ (nm)

Anonym sa...

Jeg føler en sterk smerte av tapet av Minstemann, han har rørt meg langt inn i hjertet. Men min smerte kan kun være konturene av den smerten du og din familie føler, og jeg unner ingen den..
Jeg håper og tror at Gud har en plan med dere, siden Minstemann ikke fikk være på jorden så lenge.
Ved hjelp av denne bloggen har du uansett hjulpet mange til å få øynene opp for hva som er viktig her i livet.. Ta vare på hver dag som kommer, og vær god mot hverandre.. En vet aldri hva morgendagen bringer..

Minstemann og dere kommer alltid til å være i hjertet mitt.. Håper dagen blir så god som den kan..

Klem fra ukjent i Bergen.

Anonym sa...

Hei Heidi,

Jeg skal være med å be om at du, mannen din og døtrene deres - og mammaen din - opplever et sterkt Guds nærvær som bærer dere når dere i morgen skal ta farvel med kroppen som lille Ruben bodde i her på jord.

Da vi for ca 3 mnd siden bar kisten med vår lille sønn til graven opplevde vi at Gud var så sterkt tilstede med sitt nærver, at sorgen ble overskygget av håpet vi har om å møtes igjen hos Jesus. Jeg vil be om at dere får oppleve den samme freden som vi fikk.

Når dagene "normaliserer" seg, vil jeg anbefale at du leser en bok for jentene dine som heter "Pelle og de to hanskene". Den kan jeg anbefale til alle voksne som skal fortelle barn om døden. Jeg har lest den flere ganger for sønnen min for å forklare han hva som skjedde da lillebroren hans døde. Boka var også til god hjelp for meg i mitt sorgarbeid.

Jeg gråter sammen med deg...

klem Ragnhild

Anonym sa...

Jeg tenker på dere hver dag og gråter for dere hver dag! Dette er ikke sånn livet skal gå...

Skulle øsnke jeg bodde nærmere så jeg kunne vært hos dere, men dessvterre!

Lykke til imorgen!

Blitt glad i dere..

ansa sa...

hei !

Kjenner at tårene bare triller hver gang jeg leser om minstemann. Du skriver så fantastisk flott. Føler med dere, blir nok en tung dag i morgen, skal ha dere i tankene mine. En stor takk til deg som deler dine tanker med oss.

Anonym sa...

Kommer meg ikke på nettet i morgen! Men ville bare si at jeg tenker på dere hele tiden, og skal tenke ekstra på dere i morgen 11.30.

Anonym sa...

Så nydelig han var som fersk liten baby. Det er så vondt å tenke på at han ikke er blant oss mer. Tankene mine skal være på plass i morgen, når dere tar farvel!

Må bare få si at jeg har lært så mye av deg og historien om Minstemann. Om livet, om å tro, om innstillingen til det som skjer oss. Du er så klok!

Takk for at du skriver her. Håper du fortsetter med å skrive, enten i en blogg eller på andre måter!

Lykke til i morgen!

Lucia fra NM

Anonym sa...

Jeg håper dagen i morgen vil være meningsfull - på tross av det meningsløse... At det blir et skritt på veien videre.

Takk for at du deler - det betyr så mye for så mange! Minstemann har blitt en del av så mange hjerter - også mitt.

Tenker på dere - Minstemanns viktige utvalgte.

Varm klem
Mammatuss

Anonym sa...

Ville bare si at tankene mine kommer til å være hos dere i morgen og at jeg ønsker av hele mitt hjerte at dere får en fin avskjed i morgen.

Varme klemmer fra nm bruker.

Anonym sa...

Lille minstemann er, og vil alltid være utrolig nydelig for meg..

Anonym sa...

Kära dig!

http://sessanochprinsessans.blogg.se/1189101793_bloggen_blir_stilla_i.html#comment

Detta var min måte att hedra er underbara minstemann.

Om du önskar så tar jag bort inlägget.
Jag hoppas ju att du med tid & stunder orkar att kanske ta en titt, för detta var min måte att visa att ni satt djupa spår i mitt hjärta.

Jag är med er i morgon, bara lite längre upp i lia.

Guds velsignelse

Anonym sa...

Tenker mye på dere.Så utrolig trist at det skulle ende sånn,Har felt mange tårer for minstemann og jeg kommer aldri til å glemme han,han har fått en helt spesiell plass i hjertet mitt.
Takk for at du har delt minstemann med oss.
Håper dagen i dag blir så bra som det er mulig skulle gjerne vært der men bor veldig langt unna.Skal tenne et lys for dere i dag som jeg har gjort flere kvelder nå.

Hvil i fred nydelige minstemann.

Klem (fra ukjent i Ålesund)

Anonym sa...

Nydelige Minstemann. Jeg gråter en skvett hver eneste dag. Tenker på hvor vondt dere har det nå...
Beundrer deg veldig Heidi, det virker som om du har fått fred inni deg. Det kan være godt å ta med seg, på en slik tung dag det blir i morgen.
Skal tenke på dere. Skulle gjerne vært og holdt omkring deg, men du har helt sikkert mange rundt deg som gjør nettopp det.

Mange varme tanker til dere. En ekstra varm til pappaen også. Det blir nok tungt for han å gravlegge sin sønn.

Varme klemmer fra Ellabella

Anonym sa...

Hvil i fred, Minstemann.

Anonym sa...

Du er beundringsverdig, Heidi.
Tusen takk for at du delte.
For alle de fantastiske bildene du har malt for meg, på godt og vondt.

Lykke til i morgen, dere kommer til å være i mine tanker.
Hvil i fred, lille store R.

Du har berørt flere hjerter og gitt mer visdom, enn andre bare kan drømme om.

Stine

Anonym sa...

Da er dagen kommet da Minstemann skal legges på sitt siste hvilested. Dere var de første jeg tenkte på i dag Heidi. Kommer til å være med dere i tankene i hele dag.
Håper dere likevel får en "fin" dag, altså at det blir en god avslutning for dere.
Sikker på at Minstemann får den begravelsen han fortjener.

Tenker på dere i dag.

Sov godt Minstemann.

Anonym sa...

Tenker på dere i dag....

Sov søtt, lille minstemann

Anonym sa...

alle mine tanker er med dere i dag.


hvil i fred lillemann .

Anonym sa...

Tenker på dere i dag og vakre lille R.

Bidrag kommer på konto.

Anonym sa...

Tenker på dere i dag.
En mor skal ikke måtte følge sitt barn til graven, jeg gråter med dere i dag.
Skulle ønske jeg kunne vært tilstede og hedret Minstemann, men er et helt land soom skiller oss.
Måtte gud gå sammen med dere og holdes sin hånd over dere så dere kommer dere gjennom denne dagen...
Lille vakre Minstemann, så ufattelig og meningsløs hans død var, men så ubeskrivelig meningsfylt hans liv ble.
Lyset skal stå tent i dag og dere er i mmine tanker.
NordNorge

Anonym sa...

Kjære Heidi...

Nå sitter jeg på jobb, klokken er åtte, og nok en "vanlig" dag har startet.. Men denne er ikke vanlig. Jeg lå lenge i går kveld og tenkte på dere. Det var så vondt, hele bloggen din kvernet inni hodet mitt. De vakre bildene av Minstemann danset foran øynene mine.

Dagen i dag blir liksom en milepæl. 7 september blir for alltid en spesiell dag. Det blir før og etter, på en måte. På lik linje med at 30 august er en spesiell dag. Men den torsdagen i august, da Minstemann måtte gi opp livet, er bare en sorgens dag.

Det jeg mener er at dagen i dag måtte komme. Siden Minstemann døde, så har denne begravelsesdagen stått der og bare ventet på å få komme, om du skjønner meg Heidi.

Det er rart, jeg ser for meg en grønn sti med blomster i veikanten. På enden av stien er det en solid port i gammelt tre. Denne porten står litt på gløtt, og bak porten ser jeg ingenting. Kanskje det er evigheten jeg ser? Er det gjennom denne porten minstemann skal gå gjennom?

Etter dagen i dag er de fysiske sporene etter Minstemann borte. Nå er det bare de gode minnene igjen, og dere alle må bære sorgen videre. Etter hvert skal sårene begynne å gro. Arrene blir fine, men de vil alltid være der.

Men prosessen blir nok lang og sår, kjære Heidi. Husk bare på en ting; selv om denne dagen går og blir forbi, så er du og dine og selvfølgelig Minstemann fortsatt med oss alle i våre hjerter. Den lille gutten med den store Mamma'n har forandret mange rundt om, og bare til det bedre. Du har lært oss en steintøff lekse om livet.



Dagen i dag blir fin, den blir vakker, og den blir tung. Jeg er med dere hele dagen, og slipper dere ikke ut av tankene mine ett sekund.


Hvil i fred kjære Minstemann. Jeg lyser fred over ditt minne...


Klem fra Kine.

Anonym sa...

Hei
Ja så er dagen kommet Heidi,hvor du skal ta farvel med minstemann.
måtte Dagen bli sånn som dere har forestilt dere.Dagen i dag blir nok ett verdig farvel med minstemann.måtte jentene dine finne styrke de også ikke så lett for dem heller opp i alt dette.Her på vetlandet så regner det i Dag
kankje gråter Gud en tåre for dere nå?eller kanskje det er minstemann som sitter der oppe og synes så synd på dere?
vill bare ønske dere lykke til
mange rundt om i Norges land er med dere i Dag.skal tenne ett lys for minstemann kl 11.30 i Dag
Cathrine.Karmøy

Anonym sa...

Dere er i mine tanker i hele dag!! Mitt hjerte blør for dere!

Takk for at alt du har delt med oss, Heidi - jeg har lært enormt mye av deg.

Skjønne, lille, vakre minstemann!!! Hvil i fred, lille skatt!!

Hege

Anonym sa...

Har tenkt masse på dere den siste tiden, og sender dere masse tanker i dag også. Håper det blir en fin dag, tross det triste.
Må innrømme at det blir trist når du avslutter bloggen, føler jo at man kjenner dere etter å ha fulgt dere så lenge. Men livet må gå videre....
En stor klem fra meg. -M-

Anonym sa...

Kjære dere!

Tenker mye på dere hver dag, men litt ekstra i dag.

Dette er bare vondt, så vondt at jeg må gråte en liten skvett for dere når jeg leser.

Klemmer og tanker går deres vei.

Busymum

Anonym sa...

Så er dagen kommet, og det er på tide å ta farvel. Skulle ønske jeg kunne vært der sammen med dere, men vit at jeg og mange med meg er hos dere i tankene.

Varme klemmer fra Enni/Marianne

Anonym sa...

Hvil i fred minstemann. Du og din familie vil aldri bli glemt.

Varme klemmer fra Kariann m/fam

Hege sa...

Tenker ekstra på dere i dag, det endelige farvel med minstemann! Men, dere sees igjen og minstemann har det veldig godt der han er. Dere og vi alle sørger med dere.
Jeg er imponert over roen du viser. Gud er med dere, og han vil hjelpe dere videre. Sørg sammen.
Vi tenker på dere.
Ønsker dere Guds velsignelse over dagen og hele fremtiden.

Anonym sa...

Tenker på dere i dag og håper dere får en fin avskjed med minstemann.

Minstemann har satt dype spor, og vil aldri bli glemt.

Klemmer fra Hege

Anonym sa...

Kjære Heidi og familien..

Jeg tenker på dere i dag,på en tung og vemodig dag...
Jeg er sikker på at dere gir minstemann en nydelig avskjed.

Det brenner et lys i stua hos oss, til minne om din vakre lille gutt.
Han har fått plass i hjertet mitt, sammen med min lille englegutt....

varm klem fra
en annen englemamma

Anonym sa...

Ønsker dere masse lykke til i dag! Håper avskjeden blir flott.
Tenker masse på dere. Klem fra Ellen

Anonym sa...

Jeg beundrer deg Heidi!
Tenker på dere hver dag, og spesielt sterkt nå i dag. Måtte det bli en vakker og verdig avskjed med minstemann. Skulle gjerne vært der sammen med dere.
Ønsker dere all mulig styrke i tiden fremover.

Klem fra Birgitte

Anonym sa...

Hvil i fred vakre lille minstemann.

Dere er i mine tanker i dag.

Anonym sa...

Tenker på dere idag.

Hvil i fred, lille Minstemann!Du har fått en helt spesiell plass i hjertet mitt..

Anonym sa...

Lykke til idag!
Tenker masse på dere.. Skulle ønske jeg kunne vært der!

LineN NM

Anonym sa...

Alle mine tanker og all min styrke sendes deres vei. Som jeg har sagt før så blir mine ord alt for små i denne sammenhengen.

Dere har alle gjort et uslettelig inntrykk på meg, og en ting vet jeg, minstemann vil aldri bli glemt!

en varm klem til dere

Anonym sa...

Alle mine tanker og all min styrke sendes deres vei. Som jeg har sagt før så blir mine ord alt for små i denne sammenhengen.

Dere har alle gjort et uslettelig inntrykk på meg, og en ting vet jeg, minstemann vil aldri bli glemt!

en varm klem til dere fra hyppa m/fam

Anonym sa...

Dere har mange med dere i tankene idag, ikke bare de som fysisk møter opp i begravelsen til Minstemann.

Håper dere får en flott seremoni idag !

Anonym sa...

Tankene mine går til dere i dag.

Hvil i fred,store lille kjempe..

mitt lys er tent for dere..

"my"

Anonym sa...

Ja, nå var dagen her. Håper dagen blir så bra som mulig. Tror ikke det har gått ett sekund hvor jeg ikke har tenkt på dere i dag.

Mange sier at noe av det vanskeligste er å se at resten av verden går videre som vanlig, mens de sørgendes verden er stoppet opp. Men en ting er sikkert; i dag stopper mye av Norge opp! Vi stopper opp sammen med dere og sørger over Minstemann som har gjort et så stort inntrykk på mange mennesker.

"Stop all the clocks, cut off the telephone,
Prevent the dog from barking with a juicy bone,
Silence the pianos and with muffled drum
Bring out the coffin, let the mourners come.

Let aeroplanes circle moaning overhead
Scribbling on the sky the message He Is Dead.
Put crepe bows round the white necks of public doves,
Let the traffic policemen wear black cotton gloves.

He was my North, my South, my East and West.
My working week and my Sunday rest,
My noon, my midnight, my talk, my song;
I thought that love would last forever;I was wrong.

The stars are not wanted now: put out every one;
Pack up the moon and dismantle the sun;
Pour away the ocean and sweep up the wood;
For nothing now can ever come to any good."

Varme klemmer fra Kiki (Kristin) (FP)

Anonym sa...

Dere må ha det helt forferdelig akkurat nå....

Lykke til, jeg er sikker på at seremonien blir helt perfekt. En gutt som minstemann verdig.

Cecilie/fimbo

Anonym sa...

Du er ei fantastisk mamma Heidi.Og du har eit utrolig perspektiv på livet.Håper eg ein dag kan bli like god som deg.
Tenker masse på dere i dag. Håper dagen blir god og minstemann får den avskjeden han fortjener.

Hvil i fred Minstemann.

Anonym sa...

Hvil i fred, kjære lille, skjønne Minstemann!

Anonym sa...

Tenker på dere i dag. På Minstemann, og på familien. I kveld tennes lys for dere alle!

En stor liten kjempe!

From this moment as long as I live
I will love you, I promise you this
There is nothing I wouldn't give
From this moment on...


Mange klemmer og gode tanker!

Anonym sa...

Sov søtt lille vakre Minstemann. Du er og blir en stor helt for meg...

Anonym sa...

Kjære Heidi, pappan og Minstemanns to søstre...så er dagen kommet, hvor dere må ta et endelig farvel med deres høyt elskede skatt. Er sikker på at dagen blir så bra som den kan bli, med en mamma som deg Heidi, kan det ikke bli dårlig. Dere har vært i mine tanker konstant de siste ukene...og dere var de første jeg tenkte på når jeg våkna i dag. Går med en sånn "grue-meg" følelse i magen...så kan ikke forestille meg hvordan dere har det. Kl.11:30 i dag tennes det et lys for Minstemann her i stuen vår. Det til minne om en kjempe som stod kampen ut, med verdens beste familie rundt seg! Takk for alt dere har lært oss gjennom å fått følge deres kamp Heidi. Håper vi får følge deg et stykke videre på veien. Har blitt glad i dere alle, og vil så gjerne at dere skal komme dere gjennom dagene og årene fremover, og om mulig, komme styrket ut av dette. Minstemann har satt store spor i løpet av sin korte tid her på jorden, og jeg lover deg, han vil ALDRI bli glemt. Lyser fred over ditt minne Lille R.! Sov søtt lille venn. Mine varmeste klemmer Marianne.

Anonym sa...

Nydelige bilder av en vakker gutt. For god for denne verden.

Du skriver at mange muligens tenker at du er teit som har en slik klippefast tro, men jeg er rett og slett sjeleglad for at du har denne troen din. Jeg har ikke det, og aner ikke hvor jeg skulle funnet din styrke fra i en slik situasjon.

Jeg er usikker på om det er en Gud, men for deg er han der virkelig, det kan jeg lese i hver eneste linje. Og det at han er der for deg og familien din i dag, det er det eneste som betyr noe.

Klokken nærmer seg 1130, og jeg er med dere i tankene.

Sov godt, lille vakre Minstemann.
Du lever videre i våre tanker for bestandig!

Anonym sa...

Kjære Heidi!
Tenker ekstra på dere idag,og ber om at dere må få styrke til å komme gjennom dette. Tenner lys og gråter sammen dere. Dere er tapre og vær trygg på at dere har vært de beste foreldrene for vakre lille Minstemann.

Varme hilsner og klem fra E&A

Anonym sa...

Tankene mine er hos dere i dag.

Klem

SeZa/Ragnhild

Anonym sa...

Dere er sterkt til stede i tankene mine nå. Går rundt her og vet ikke helt hva jeg skal gjøre for det er så forferdelig vondt å tenke på hvordan dere har det nå, setter meg snart ned i stillhet og tenker på verdens vakreste og tapreste lille gutt, Minstemann.Vet med meg selv han har det godt der hvor han er nå. Men det er så alt for urettferdig at ikke han får leke i barnehagen slik som de fleste andre på hans alder gjør akuratt nå. Kjenner en del andre små engler i himmmelen og håper at de leker sammen der. Jeg har en herlig barneengel figur på sjenken min den representerer Minstemann og de andre små jeg vet om som Gud har hentet hjem så alt for tidlig.
Hvil i fred vesle Minstemann.
Tenker på dere alle i dag

bananamama

Anonym sa...

Skal tenne lys for dere nå, klokken nærmer seg, og dere ska begrave den lille helten deres.
Tenker på dere, dette er ubeskrivelig vondt..

Varme klemmer

Klomp (NM)

Anonym sa...

Mine tanker er hos dere!

Anonym sa...

Tenker på dere, lyset står tent som hyllest til Minstemann.

Anonym sa...

Heidi...
Denne er så nydelig og trist...

http://www.youtube.com/watch?v=7iwXVaw1eu8

en annen englemamma

Anonym sa...

Tenner lyset for minstemann og dere!

Anonym sa...

Jeg er med dere i tankene nå Heidi.
Ute er det et fælt vær. Det er sterke kreter i sving når vakreste minstemann skal hentes hjem.

Klemmer fra
Oss

Anonym sa...

Kjære dere!

Akkurat nå er dere å tar det endelige farvel med lille store Ruben. Det er nok både gripende,vakkert,smertefullt,trist,ja sikkert et hel hav av følelser.

Jeg håper det går så bra som det kan,jeg håper mange er med dere og følger han til sitt siste hvilested.
Jeg tenker på dere alle idag.
Fred med hans minne...

Anonym sa...

Tenker på dere som akkurat nå begraver gutten deres, det kjæreste dere har.

Minstemann har virkelig gjort noe med meg, og synet jeg har på livet, det skal dere vite. Jeg kommer aldri til å glemme gutten deres og den kampen han kjempet så tappert.

Kjære, lille Minstemann, sov søtt du lille venn!

Anonym sa...

Heidi...
her er enda en vakker låt..
Den har trøstet meg, og latt tårene strømme...

http://www.youtube.com/watch?v=CZWiXOGJu3E

en annen englemamma

Anonym sa...

Dere er med meg i tankene hele tiden, selv om jeg ikke kjenner dere.
"Universet" tar vare på dere. Jeg er sikker på at dere har mye fantastisk i vente.

Jeg skal aldri glemme minstemann, han har fått en plass i hjertet mitt.

Anonym sa...

Takk for at du deler dette med oss Heidi. Jeg tenker mye på dere, og det brenner et lys for nydelige Minstemann her nå.

Varme klemmer

Anonym sa...

Tenker på dere. Lyset står tent og tårene renner

Anonym sa...

Du er et stort og flott menneske, det skal du Heidi. Jeg beundrer deg og måten du greier å få frem det du tenker og føler om dagen, det er helt sikkert ikke lett å rydde tanker og godta at noe så vondt skjer akkurat deg.

Jeg håper dere har hatt en fin og god avskjed med Minstemann hvor dere også husker alle de gode stundene sammen med han.

Jeg tenker på dere og ønsker dere alt godt *klem*

Hvil i fred Minstemann

Anonym sa...

Kjære Minstemann...

I skrivende stund er du nok båret til ditt siste hvilested. Dine foreldre og dine to søstre har akkurat gått sine tyngste skritt noensinne...

Det var kroppen din som ble båret, så vakker og så fin. Sjelen din reiste allerede forrige torsdag, ut av kroppen din og vekk fra smertene du bar med deg i den. Du har allerede blitt kjent med flere andre engler. Du har det fint med dem, du blir tatt godt hand om av englene og av Gud. Det er mange som har det vondt nå, men det er fordi du var så uendelig stor, Minstemann. Du er den største, og å miste noen så stor er en stor sorg...


Jorden har mistet et vakker liten gutt, så pen og med de vakreste blå øyne.
Himmelen har fått den vakreste engelen...


Heidi, mann og døtre... Jeg klemmer dere hardt nå. Ta den tiden dere trenger nå til å sørge. Å komme over et slikt tap bar må få ta sin tid. Ingen forventer noe annet.

Vi er alle her for dere, på ett eller annet vis. Vi er her..



Klem fra Kine

Amene sa...

Hei kjære Heidi og resten av familien, jeg gråter med dere hver gang jeg leser bloggen din. Det er så trist, jeg har ingen ord, jeg vet ikke hva jeg skal skrive for å trøste deg/dere.
Jeg hadde lyst til å bli med i begravelsen, sønnen min ville det .....
men jeg vet ikke om jeg har hjerte til å holde ut din smerte...
Ville overlate den plassen til noen som kjente deg litt bedre.
Kondolerer nok en gang.
Du skal vite at vi tenker på deg/dere hele tiden. Vi snakker om dere og minnes minstemann.
Hilsen
Nada-:)

Anonym sa...

Da er de tungste skrittene gått...
Føler med dere, gråter med dere. Lyset skal tennes.

Amene sa...

Kjære heidi og resten av familien. Håper dagen i dag har vært så bra som mulig. Jeg hadde litt lyst til å bli med men er ikke sikekr på om jeg hadde hjerte til å se den lille kista.....
Sønnen min spurte meg om vi skulle i begravelse......
datteren min er veldig opptatt av det som har skjedd spesielt når hun ser datteren i barnehagen.
Det er utrolig å se alle disse bildene som du har lagt ut på nett spesielt det når han var nyfødt....Gråter med dere,gråter med dere hele tiden, tenker på dere hele tiden og på hvordan dere holder ut.
Dere skal vite at vi alltid tenekr på dere ustanselig.
Hilsen Nada, mammma til Diana.

Anonym sa...

Kjære Heidi.

Du og din historie har berørt så mange. Du snakker om at folk glemmer så lett. Din minstemann har satt veldig veldig dype spor, som ikke viskes ut så lett.

Jeg leser om din tro og din styrke i troen. Selv er jeg ikke troende. Jeg velger å si at jeg vet ikke. Men er det noe jeg dypt og inderlig ønsker å tro, så er det at det en ny sjanse for oss å møtes etter døden. Alternativet er for vondt.

Håper dere fikk en fin dag i dag. At du kan se tilbake på den senere med ro inni deg.

varme tanker fra meg.

Anonym sa...

Da var minstemann stedt til den siste hvile.. Og jeg sitter her og gråter som et lite barn. Men føler en slags lettelse også, for jeg har altså gruet meg for denne dagen på deres vegne. Har følt sorgen på kroppen, man føler seg så sliten så sliten...

Til minne om minstemann!

Mamma og Pappa, ikke sørg over meg.
Jeg er tett ved deres side natt og dag.
Og inne i hjertet deres vil jeg alltid være.

Mitt legeme er borte, men alltid er jeg nær.
Jeg er alt dere føler, ser eller hører.
Min sjel er fri, men jeg er aldri borte
så lenge dere har meg levende i deres hjerte.

Jeg vil aldri gå bort fra dere.
Jeg er den største stjernen på himmelen.
Dere vil alltid se meg.
Jeg er den varme myke sanden når dere er på stranden.
Jeg er de fargerike bladene når høsten kommer,
og den rene hvite snøen som treffer bakken.
Jeg er de vakre blomstene som dere er så glade i,
og det klare stille vannet i et lite tjern.

Jeg er de første blomstene dere ser om våren.
Jeg er de første regndråpene som april kommer med.
Jeg er de første solstrålene når solen begynner å skinne.
Og dere vil se at ansiktet i månen er mitt.

Når dere tror at ingen er glad i dere,
kan dere snakke til meg.
Jeg vil hviske mitt svar mellom løvet på trærne,
og dere vil føle mitt nærvær i den varme sommervinden.

Jeg er de varme salte tårene som renner når dere gråter.
Og de vakre drømmene som kommer når dere sover.
Jeg er smilet du ser i et barns ansikt.

Hvil i fred, kjæreste minstemann..

Klem fra Alexy(nm).

Lise:-) sa...

Nå har jeg overvært en nydelig seremoni hvor minstemann ble minnet med ord, sang, bilder og på alle måter verdens største minstemann verdig...

Det var så vondt og så trist, men samtidig så godt og så vakkert.

Jeg bøyer meg i støvet for dere to sterke foreldre som snakket så varmt om deres lille skatt.

Takk for at jeg fikk være tilstede.


Hvil i fred nå store lille minstemann.

Anonym sa...

Kjære Heidi!

Først vil jeg si kondolerer nok en gang. Mest sannsynlig er nå lille Mnstemann stedt til den evige hvile. Måtte hans sjel for alltid hvile i fred.
Dere har nok i dag hatt en av deres aller tyngste dager, likevel ønsker jeg den ble verdig, vakker og fin.
Prøver å se for meg den lille kista og jeg kjenner smerten som en klo omkring hjertet.Klarer nesten ikke tenke meg hvor grusomt det må være for deg, for din mann og for Rubens søstre.

Jeg drømte din lille skatt i natt, en drøm som kan hende ikke hadde noen annen mening enn at jeg tenker på han ofte.

Tenk han var så liten Minstemann at han fikk aldri vite hvor mye han var med å forandre livet til folk rundt seg..

Jeg tror Gud hadde den meningen for han, at han skulle forandre noen av oss her ute, få oss til å tenke. Og for at vi skulle forstå budskapet måtte han også ta han hjem til seg...

Jeg vet dere kommer til å ha mange tunge stunder,dere kommer til å våkne mang en morgen og tenke at dette er en vond drøm, før virkeligheten innhenter og dere må innse realiteten.

Men jeg håper og ber om at for hver gang skal det bli lettere, for hver dag skal det bli lysere, for hvert år skal alt bli bedre....
Men dere skal aldri glemme, dere skal alltid ha han med dere, i hjertet, i sinnet, i bevisstheten. Dere skal kjenne huden hans i fingertuppene, kjenne hvordan det var å holde han, vordan han var å ta i, kjenne lukten hans, huske smilet hans....dette ber jeg om at dere aldri glemmer...aldri....

Måtte deres fremtid fra nå av bare bli lys og fin....

Hvil i fred Ruben, du fortjener å få hvile...

Kjære Gud!
Ta vare på disse foreldrene, gi dem styrke til å takle motgangen, takle sorgen...
Pass på dem for alltid, slik at livet demmes bare blir fint fra nå av.
Gi dem en visshet om at du gjorde det rette, at du hadde en mening med dine handlinger...

Kjære Gud....
Pass på lille Ruben nå når du har hentet han hjem....
Trøst han om han er lei seg og savner mamma og pappa...
Gi han visshet om at han skal få se dem igjen...

Kjære Gud...
Pass på begge storesøstrene,
Pass på de slik at livet demmes blir fritt for store sorger og smerter, disse søte små har lidd nok,og har allerede en sorg i sitt hjerte som de skulle vært forskånet for...
Kjære Gud...Gi dem visshet om at lillebror ikke ble borte uten mening....
Vis dem dette, du som kan, fordi Gud du er stor....

Anonym sa...

Sitter her med tårer i øynene etter å ha lest igjenom bloggen til minstemann.
Han både hørtes og så ut som en herlig unge.
Jeg kan veldig godt forstå hvordan du/dere har det nå i denne tunge tiden.
Vi har selv vært så uheldige å miste en liten sønn. Som selvfølgelig var verdens vakreste :-)
Han fikk bare bli 2 år.

Selv om denne tiden er tung og trist nå så er det veldig bra at du/dere klarer å prate og skrive om det, få ut alle følelser.
Det hjelper enorm. Det gjorde det i hvertfall for oss.
Etterhvert blir jo livet lettere å leve igjen og alt begynner å fungere.
Minene har man jo for alltid.
Det er nå snart 5 år siden vi mistet vår gutt. Han døde 10 desember 2002.
Men vi har også vært så heldige at vi har fått 2 friske herlige unger etter det, en gutt og en jente.
Men savnet er der alltid.

Ønsker dere alt godt i fremtiden og at dere kan finne trøst i at han nå har det så mye bedre og slipper å ha vondt eller å være syk mer.
Mange varme tanker og klemmer vill jeg gi dere.

Klem Cicilie

Anonym sa...

Bare den som har elsket
vet om avskjedens
bitre smerte
Når den første bølge av ensomhet
skyller gjennom ditt hjerte......

Mange klemmer

Anonym sa...

En dag vandret Gud i sin hage
hvor blomstene vokser i flor.
Der oppe i fra sin himmel
han skuet ut over jord.
Der i hans jorderiske hage,
var også et blomstervell.
Guds hjerte var stolt over prakten,
som han hadde plantet selv.

Da så han en liten rose,
så vakker og uskyldsren.
Han tenkte den vil jeg hente,
der er jo min øyensten.
Jeg henter den hit til min Himmel,
på jord kan den ikke bli.
Her oppe kan skjønnheten lyse -
for alle - til evig tid.

De som har pleiet den flittig,
og elsket dens skjønnhet frem,
vil kanskje en dag kunne tilgi,
at jeg måtte hente den hjem.
Jeg vet deres hjerter vil briste,
og verke i mange år.
Men minnene blir til salve,
som lindrer de vonde sår

Anonym sa...

Jeg så dødsanonsen sto i lokalavisa vår i går. Utrolig trist og lese.
Håper dagen i dag går greit. og at dere alle kommer dere igjennom den. Det er så utrolig vondt å se en liten kiste.
Jeg tenker på dere hver dag.
Kunne ønske jeg kjente dere bedre, eller det vil vel si at jeg bare kjente dere en liten stund fra nm.
Hilsen Nillomien i halden

Anonym sa...

Jeg har ikke ord. Jeg gråter og gråter, du har på en fantastisk måte bragt Minstemann inn i hjertene til så mange av oss.

Du er et utrolig menneske, Heidi, og jeg er dypt imponert over deg! Du har lært meg så mye gjennom bloggen din og måten du har fortalt om Minstemann på. Takk til deg og takk til den nydelige gutten din. Jeg kommer som så mange andre til å bære minnet om ham med meg videre.

Anonym sa...

Nå er det kveld og dere er nå gitt deres sønn det siste hvilested. Det må ha vært en smerte så tung å bære at verden stod stille. Mine tanker har vært hos dere i hele dag! Du er fantastisk Heidi, en samlet, klokt og sterkt menneske! Og mest av alt en fantastisk mamma, en mamma som var Ruben verdig. Skal aldri glemme dere!! Malin Hansen

Anonym sa...

Kjære dere!
Nå er minstemann trygt hjemme der han skal bo til dere møtes igjen!
Jeg har tenkt masse på dere i dag og var så sikker på at dette var en vakker og spesiell dag midt oppi det vonde! Enda en dag som alltid vil tilhøre minstemann, hvor dere kan minnes han og alt det gode han brakte inn i livene deres!!
Skulle gjerne ha vært der som en symbols støtte, men det var desverre ikke mulig...
Men i tankene mine er han ofte, den lille skjønne kjempen!

Ser frem i mot å lese om dagen deres i dag, håper at dere har fått fred nå og kan se fremover igjen! Det fortjener dere alle!

Minstemann vil aldri bli glemt, må han hvile i fred!

God klem fra Linda! Halden. :)

Anonym sa...

Kjære Heidi.
Nå har dere gått den tunge vei, til Minstemanns siste hvile sted.

Er lenge siden jeg har gråti så mye som jeg , gjort over Minstemann.
Er ikke kristen, men tror at det er noe der ute.
Men ikke hva.

Takk for at du delte minstemann med oss, ga av deg selv til oss fremmende.
Tror alle har bedt,håpet, gråti med deg og din familie.
Tennt lys, har lyset tennt for den nydelige gutten deres.

Minstemann lever vidre i hjertene deres og hjertene til oss alle, som har fulgt den tøffe kampen.

Minstemann blir alldri glemt.


Hvil i fred, Minstemann Ruben.

Mange varme klemmer og varme tanker til derg og dine.

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=w7IeCS9-SHM

Hvil i fred minstemann.

Anonym sa...

Kjære Heidi og familien.

Idag har dere gått den tunge veien en mor og far aldri skulle behøvd å gå. Jeg håper og tror at minstemann fikk en verdig avskjed,og at det ble en fin og minnerik stund.
Tankene mine har vært hos dere i hele dag. Jeg har grått mine tårer for dere alle.
Nå skal lyset mitt tennes atter en gang, for å minnes en nydelig,liten kjempe.
Mange tanker og klemmer fra Gro/Gurine

Anonym sa...

Jeg har tenkt på dere i hele dag... Det er bare knappe to uker siden jeg kom over bloggen din, og på den tiden har du mistet det mest dyrebare i verden, og latt oss ta del i sorgen i dagene som fulgte. Ikke en dag har gått uten at jeg har vært her inne og lest, og ikke minst grått. Du setter ord på det vanskeligste, og får oss andre til å forstå.

Vi deler ikke livssyn du og jeg, men jeg håper også inderlig at det finnes noe bortenfor som vi kan se fram til den dagen livet er over, for uten den overbevisningen må tapet være umulig å bære. Selv om jeg ikke har mistet et barn selv, har jeg vært med på å følge to småsøsken til veiens ende, og sett min mor bære de små kistene de tunge skrittene. Jeg kan fremdeles ikke forstå hvordan hun klarte det, men det er vel som hun sier det siste man kan gjøre for dem her på jorden.

Hvil i fred kjære minstemann, jeg vet du passer på mamman din og resten av familien et sted, og at du er mektig stolt over at nettopp hun ga deg liv, lille venn. Jeg kommer aldri til å glemme noen av dere...

Anonym sa...

Har tenkt på dere idag!

Anonym sa...

sorgen sitter som en tung tung stein i magen min.Jeg sørger slik bare en annen mamma kan.håper av hele mitt hjerte at dere har kommet dere igjennom dagen,på godt og vondt.

Lille vakre guttebarn.
Nå skal du få ro.Ekte,indre ro til å la sjelen fødes på nytt.La kroppen flyte, la hodet glemme.
Sov godt,Ruben.Jeg skal aldri glemme deg.

tønsberg

Anonym sa...

kjære heidi med familie

i dag har dere vært i mine tanker i hele dag, jeg har grått og tent lys for lille R . ønsker dere alt godt og du er så utrolig sterk, du er ett menneske som fortjener alt godt nå..
du skal vite at dere vil alltid bli husket hos meg og lille R har fått en plass i hjertet mitt..

sov godt nå lille R...

klem fra sola..

Anonym sa...

Kjære Heidi m/familie.
Håper dagen idag har vært fin og minnerik og at minstemann fikk en verdig avskjed. Jeg leser, prøver å forstå, ser på bilder av en nydelig gutt, men kan ikke fatte at han er borte :( Tårene triller for dere både når jeg leser her og når jeg er inne hos mine små før jeg legger meg om kvelden. Minstemann har gjort utrolig mye med meg. Han har fått meg til å ta vare på de små øyeblikkene, suge til meg all kontakt jeg kan få fra mine små. Og han har for alltid fått en plass i mitt hjerte. Jeg glemmer aldri de store, blå øynene og det nydelige smilet. Ønsker dere alt mulig godt i årene framover, dere er alltid med meg.
Hvil i fred skjønne, tapre minstemann.

Klem fra Siri/sinka

Anonym sa...

Har tenkt så på dere i dag, Heidi. Dere har vært med meg i hele dag. Klumen i halsen og tårer i øyekroken har kommet både hjemme og på jobb når jeg har tenkt på dere og dagen deres i dag. Håper det har vært en verdig og fin stund med alle som bryr seg om dere og minstemann. Dere har berørt meg så enormt! Takk for at du har delt og at du deler. Det betyr masse for meg! Du lar oss få bry oss om deg og lar oss som følger dere få lov til å være medmenneske og kjenne på livet, kjenne på gleder, på en umenneskelig smerte og på det å føle på livets skjørhet og sårbarhet. Det er en stor gave du har gitt bort. Jeg kjenner at jeg virkelig bryr meg om deg og familien din. Du har delt så mye livsvisdom og ektehet som jeg vil bære med meg resten av livet. Det er store ord, men det er sant. Du er en utrolig skjønn person heidi. Glad jeg har møtt deg! Tenker på dere videre i kveld! klemmer fra kari l.

Anonym sa...

Hei!
Jeg håper det har gått greit idag og at det ble en fin begravelse.. Tenkt på dere masse idag!

Gjør så vondt å tenke på dere, men jeg er nødt.

Du er så sterk, så sterk. Flott, god, omsorgsfull og herlig mamma! Tenk om jeg kunne være halvparten så sterk som du er. Du imponerer meg hele tiden ved å skrive om dine tanker, følelser og opplevelser her, men jeg forstår også at det er godt for deg å skrive. Det er lurt av deg, du har minnene dine her, gode og vonde..

Jeg vet ikke om du vil like den, men jeg har hørt på en sang noen ganger i det siste som er så nydelig.. Sunget av en liten gutt.. Jeg sender deg linken, men hør på den bare om du vil..

http://www.youtube.com/watch?v=_j6IBdHW_rY&mode=related&search=

Vit at jeg tenker å dere og på lille Minstemann, skulle ønske jeg kjente dere!

Hvil ifred lille kjempe, jeg er blitt så glad i deg!!

LineN NM

Anonym sa...

Kjære Heidi!

Håper dere har hatt en fin dag, etter forholdene. Håper du/dere fikk gitt Minstemann den begravelsen dere ønsket å gi han. Nå har kroppen hans kommet til sitt siste hvilested, og fra nå av skal han følge dere videre både rundt dere og ikke minst inni dere.
Minstemann vil nok ikke bli med meg videre rundt meg, men inni meg Heidi, der vil han være for alltid.
Hans historie, fortalt med dine ord, har gitt meg utrolig mye. Bilder av han har brent seg fast i meg, og de vil jeg aldri glemme.
Vet du? Jeg er nesten like ung som deg, og er egentlig ferdig med å føde barn. Men skulle jeg likevel få en til, ja da kan det godt hende den får navnet Ruben. For når en så stor liten mann som minstemann har båret det navnet, ja da vil det være stort å bli døpt i samme navn!!

Anonym sa...

så var det farvel til hans legeme.... jeg går stadig igjennom tidligere blogginnlegg jeg. da minstemann fortsatt var en bevegelig liten rakker..

så mange fine bilder av ham..så levende..

det er så vanskelig å tro..at han ikke skal løpe rundt mer..at ting kan forandre seg så fort..fra frisk til syk..

jeg ønsker dere alt godt fremover.. måtte Rubens minne og ånd gi dere trøst..

en sånn fin gutt :-)

Anonym sa...

Kjære Heidi med familie.

Jeg har tenkt så mye på dere i dag, med stor sorg i hjertet mitt.

Håper at dagen i dag fikk bli slik dere håpet.
Håper at i dag begynner resten av livet, og at sorgen etterhvert ikke blir så tung å bære.

Jeg må bare si at du er en heltinne. Du viser en så stor styrke, og du er et sant forbilde for alle. Jeg beundrer deg virkelig.
Du har blitt så levende i gjennom hvordan du skriver i denne bloggen. Du har gitt oss mulighet til å oppleve Minstemann. Han har satt spor etter seg i mange hjerter rundt om. Han vil aldri bli glemt.

Den nydeligste gutten, er nå blitt den nydeligste engel. En dag så møtes dere igjen, men i mellomtiden våker han over dere.

Kjære Minstemann.
Du har det godt nå. Selv om livet ikke ble så langt, gav det den største mening alikevel.
Hvil i fred søte skatten.

Vil igjen sende noen vers til dere:

"I'll lend you for a while a child of mine," He said.
"For you to love the while he lives and mourns for when he's dead.
It may be six or seven years, or twenty-two or three,
But will you, till I call him back, take care of him for me?
He'll bring his charms to gladden you, and should his stay be brief,
You'll have his lovely memories as solace for your grief."

"I cannot promise he will stay; since all from earth return,
But there are lessons taught down there I want this child to learn.
I've looked the wide world over in My search for teachers true
And from the throngs that crowd life's lanes I have chosen you.
Now will you give him all your love, not think the labour vain,
Nor hate Me when I come to call to take him back again?"

"I fancied that I heard them say, "Dear Lord, Thy will be done!
For all the joy Thy child shall bring, the risk of grief we run.
We'll shelter him with tenderness, we'll love him while we may,
And for the happiness we've known, forever grateful stay;
But should the angels call for him much sooner than we've planned,
We'll brave the bitter grief that comes and try to understand!"


Kjære Heidi, vit at dere vil alltid, for evig og alltid, være en del av hjertet mitt.
Jeg har blitt så glad i dere.
Om du fortsetter å skrive,noe jeg håper, så hører du helt klart fra meg igjen.

Hvil i fred søte lille Minstemann, jeg har blitt så utrolig glad i deg. Du fikk ikke tid til å bli stor, men små føtter setter også spor.

Masse klemmer fra
Annki med familie

Anonym sa...

Håper dere fikk en god avslutning.

Har tenkt mye på dere i dag.

Anonym sa...

http://youtube.com/watch?v=zZHrbjhwK...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=XNBM1U7DIro

Anonym sa...

Den første linken i innlegget over er feil. Det skal være:

http://youtube.com/watch?v=CdY2ywd2p2k